Wie ben ik?


Ik ben Annechien Schipper en ik woon sinds 2007 in Enkhuizen. Voor ik naar Enkhuizen verhuisde heb ik jarenlang als orthopedagoog en gezondheidszorg- psycholoog gewerkt in het onderwijs, de jeugdzorg, de gehandicaptenzorg. Daarbij heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van ouders, leerkrachten en groepsleiders bij het opvoeden van jonge kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Maar misschien wel de meest waardevolle bijdrage aan mijn vorming als hulp bij opvoeden zijn mijn drie eigen kinderen.

Via mijn praktijk Hulp bij opvoeden kunnen ouders of verzorgers mij inhuren om mee te helpen om problemen bij het opvoeden aan te pakken. Ik ga er daarbij vanuit dat de ouders de specialisten en de uitvoerders zijn en dat mijn hulp moet aansluiten bij de wensen en de mogelijkheden van de ouders.

Wanneer u zich als ouder zorgen maakt over het gedrag van uw kind of problemen ervaart met de ontwikkeling van uw kind kunt u telefonisch of per mail contact met mij opnemen voor het maken van een afspraak voor een voorgesprek bij u thuis of op mijn kantoor.